Arithmetic Quiz 18

August 1, 2016

1. A girl wrote all the numbers from 374 to 645. Then she started counting the number of ones that has been used while writing all these numbers. What is the number that she got?
A. 99
B. 48
C. 101
D. 57
E. 67
Answer: Option D

2. Which number would replace underline mark in the series? 5, 35, 210,1050, —, 12600
Options are :
A. 6337
B. 7852
C. 5499
D. 7999
E. 4200
Answer is : Option E

3. A person incurs 10 % loss by selling a bat for Rs 404 . At what price should the watch be sold to earn 10 % profit?
A. 12.22
B. 14.31
C. 11.42
D. 22.91
E. 12.81
Answer: Option A

4. In a simultaneous throw of 2 dice, find the probability of getting a total of 9 ?
A. 1/6
B. 1/36
C. 25/36
D. 9/36
E. 1/9
Answer: Option E

5. A man bought an article and sold it at a gain of 20 %. If he had bought it at 20 % less and sold it for Re 4 less, he would have made a profit of 11 %. The C.P. of the article was
A. 13
B. 20
C. 18
D. 19
E. 16
Answer: Option A

6. Persons went to a hotel for taking their meals. 6 of them spent Rs. 58 each on their meals and the 7 th spent Rs. 11 more than the average expenditure of all the nine. What was the total money spent by them.
A. 418.8
B. 577
C. 763.6
D. 646
E. 487.8
Answer: Option A

7. Rs.200 doubled in 9 years when compounded annually. How many more years will it take to get another Rs.400 compound interest?
A. 9
B. 7
C. 12
D. 16
E.  6
Answer: Option A

8. Two pipe p1 and p2 can fill a tank in 40 minutes and 60 minutes respectively, both the taps are opened and after
10 minutes P1 was shut. In how much more time would the tank would be fill ?
A. 35 minutes
B. 45 minutes
C. 40 minutes
D. 50 minutes
E. None of these.

Answer: Option A

9. A painter mixes blue paint with white paint so that the mixture contains 10% blue paint.In a mixture of 40
litres paint how many litres blue paint should be added so that the mixture contains 20% of blue paint.
A. 2.5 litres
B. 4litres
C. 5litres
D. 2 litres
E. None of these

Answer: Option C

10. What will come in place of the question marks (?) in the following Number series?

7373205, 6655, 605, 55, ?
A. 9
B. 5
C. 13
D. 11
E. None of these

Answer: Option B

11. The difference between simple interest and compound on Rs. 1200 for one year at 10% per annum reckoned half-yearly is:
A. Rs. 3
B. Rs. 4
C. Rs. 3.5
D. Rs. 7.5
E. none of these

Answer: Option A

12. One card is drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that the card drawn is a face card (Jack, Queen and King only)?
A. 3/13
B. 1/13
C. 7/52
D. 9/13
E. None of these

Answer: Option A

13. Rs.700 is divided among A,B and C so that A receives half as much as B and B half as much as C. Then C’s share is :
A. Rs.200
B. Rs.300
C. Rs.400
D. Rs.600
E. None Of These

Answer: Option C

14.The average of 8 No’s is 20. The average of first two No’s is 15.5 and that of next three No’s is 64/3.if the 6th No be less than the seventh and eight No. by 4 and 7 respectively, then find eight No.
A. 26
B. 25.5
C. 27
D. 25
E. None of these

Answer: Option C

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *