Computer quiz 1

July 11, 2016

1. ALU stands for
A) Arithmetic Logic Unit
B) Application Logic Unit
C) Array Logic Unit
D) Assembly language Unit
E) None of above
Answer: Option A

 

2. If a computer has more than one processor then it is known as ?
A)Uniprocess
B)Multiprocessor
C)Multithreaded
D)Multiprogramming
E) None of above

Answer: Option B

 

3. UNIVAC is
A) Universal Automatic Computer
B)Universal Array Computer
C)Unique Automatic Computer
D)Unvalued Automatic Computer
E) None of above
Answer: Option A

 

4. The brain of any computer system is
A) ALU
B) CPU
C)Control
D) Memory
E) None of above
Answer: Option B

 

5. Full form of URL is ?
A)Uniform Resource Locator
B)Uniform Resource Link
C)Uniform Registered Link
D)Unified Resource Link
E)Unreserve Location
Answer: Option A

 

6. The capacity of 3.5 inch floppy disk is
A)1.40 MB
B)1.44 GB
C)1.40 GB
D)1.44 MB
E)1.44 KB
Answer: Option D

 

7. Where is RAM located ?
A)Expansion Board
B)External Drive
C)Mother Board
D)Monitor
E)All of above
Answer: Option C

 

8. The list of coded instructions is called
A)Computer Program
B)Algorithm
C) Flowchart
D)Utility Program
E)HTML
Answer: Option A

 

9. MICR stands for
A) Magnetic Ink Character Recognition
B) Magnetic Ink Code Reader
C) Magnetic Ink Cases Reader
D)Magnetic Ink Class Reader
E) None
Answer: Option A

 

10. WWW stands for ?
A)World Whole Web
B)Wide World Web
C)Web World Wide
D)World Wide Web
E)None
Answer: Option D

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *