Computer quiz 2

July 11, 2016

1.Software required to run the hardware is known as ?
A)Task Manager

B) Task Bar

C) Program Manager

D) Device Driver

E)Application Manager

Answer: Option D

 

2. Who was the father of Internet ?
A)Charles Babbage

B)Vint Cerf

C)Denis Riche

D)Martin Cooper

E) James Gosling

Answer: Option B

 

3. CD-ROM stands for ?
A)Compactable Read Only Memory
B)Compact Data Read Only Memory
C)Compactable Disk Read Only Memory

D)Compact Disk Read Only Memory

E)Computer Drive Read Only Memory

Answer: Option D

 

4. Which characteristics of computer distinguishes it from electronic calculation ?
A)Accuracy

B)Storage

C)Versatility

D)Automatic

E)Speed

Answer: Option B

 

5. IBM 1401 is ?
A)First Generation Computer
B)Second Generation Computer
C)Third Generation Computer
D)Fourth Generation Computer

E)None

Answer: Option B

 

6. Who is also known as Father of Computer ?

A)Vint Cerf

B)Tim Berner Lee

C)Charles Babbage

D)Steve Jobs

E) James Gosling

Answer: Option C

 

7. Which program is run by BIOS to check hardware components are working properly while computer is turned ON ?
A)DMOS

B)POST

C)CMOS

D)RIP

E)C

Answer: Option B

 

8. Which is the type of memory for information that does not change on your computer ?
A)RAM

B)DRAM

C)ROM

D)RW/RAM

E)None

Answer: Option C

 

9. Which of the following is a non-volatile memory ?
A)RAM

B)LSI

C)VLSI

D)ROM

E)None

Answer: Option D

 

10. ASCII stands for ?
A)American Stable Code for International Interchange

B)American Standard Case for Institutional Interchange
C)American Standard Code for Information Interchange
D)American Standard Code for Interchange Information

E) American Standard Code for Internet Information

Answer: Option C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *